keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Old lady day

Tallinnan talvi tuli ja meni parissa päivässä; tänä aamuna lumesta oli jäljellä enää lätäköitä jalkakäytävillä. Mutta ei se mitään, töissä oli taas old lady day ja se tietää lähes aina mukavaa päivää :) Vanhemmat rouvat antavat meidän tehdä monipuolisempia töitä kuin nuoremmat kollegansa ja he ovat muutenkin todella herttaisia. Tänäänkin olisi ollut tarjolla kakkuja ja herkkuja, ja yksi leideistä oli jopa varannut meille jälkiruuaksi ikiomat pannacotat! Toisen old ladyn ehdotellessa meille murkinaksi hedelmiä, kakkuja ja juomista, toinen huomautti, että meille on kyllä jo pannacottaa varattuna. Ihania naisia! 

Tähän päivään mahtui taas monenlaista. Aamuisen tihkuttavan vesiputken aiheuttaman kaaoksenpoikasen mentyä ohi pääsimme viimeistelemään viime viikolla tekemämme suklaatryffelit. Piparminttutryffelit pyöriteltiin sulassa suklaassa, ja wasabitryffelit saivat ympärilleen suklaata ja jonkinlaisia makeita ja ohuita muron tapaisia lastuja.




Päivään mahtui taas myös marsipaani- ja sokerimassakoristeiden sekä -kukkien tekemistä. Käden liike marsipaanikukkien terälehtiä tehdessä haki vielä ensikertalaisilla hieman suuntaa, mutta alkukankeuden jälkeen alkoi onnistua. 







Päivän päätteeksi pääsimme vielä tekemään joulukakkuja (=uutuuskakkuja, jotka eivät kohta ole enää uutuuksia, vaan joulukakkuja). Ruokasanastoa on tullut opittua jo sen verran auttavasti, että ohjetta pystyy lukemaan kutakuinkin ymmärrettävästi. Edistystä on myös se, että jo lähes aina varastoista löytyvät myös oikeat nimiä vastaavat raaka-aineet :) 

Ei kuitenkaan päivää ilman piparkakkuja. Tänään teimme 10 piparikuusta, jotka sitten aikanaan päätyvät myyntiin alakerran Cafe Boulevardiin. Piparikuusien menekki tuntuu olevan melko suuri, koska joulukuun aikana niitä myydään yhteensä noin 200 kappaletta. Eli vielä niihin palataan kerran jos toisenkin!



Merle taiteili melkoisen suuren piparitalon näytille/myyntiin kahvilaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti