keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Eestin erikoiset

Viro ei maana poikkea paljoakaan Suomesta, koska täällä Tallinnassa tuntuu välillä, kuin olisi jossain suomalaisessa suuressa kaupungissa. Jotkut asiat ovat kuitenkin pistäneet silmään ja naurattaneet meitä Suomi-tyttöjä.

1. Apteekit

Niitä on kaikkialla ja joka paikassa. Viro on ehdottomasti apteekkien luvattu maa, tai sitten virolaiset vaan ovat hirvittävän sairas kansa. Mekin tulimme Tallinnaan särkylääkkeet mukanamme siltä varalta, että emme löydä tarpeen tullen apteekkia. Noh, sitä huolta ei olisi kyllä ollut. Meidän hostellimme sijaitsee hieman epäilyttävän oloisella ja hämärällä kadulla, mutta niin vain senkin varrella on kolmen korttelin matkalla, ei sen vähempää kuin kolme apteekkia! Lisäksi lähiapteekki löytyy myös tien toiselta puolelta lähimarketin yhteydestä.





2. Kauneushoitolat

Joko Tallinnassa asuu huomattavan paljo rumia ihmisiä, tai sitten porukka vaan tykkää käydä kauneushoitoloissa hemmottelemassa itseään. Ilusalongeja tulee vastaan vähän joka kulmalla, ja tiheyden perusteella niitä on täällä varmaan yksi sataa ihmistä kohti. Toisen usein käytetyn kotitien Tartu maanteen varrella kolmen korttelin matkalta löytyy vaatimattomat neljä kauneushoitolaa...





3. Maitotuotteet pussissa

Pakko myöntää, ensi alkuun ruokakaupassa hämmennys oli suuri, kun jogurtti, maito, smetana ja moni muu maitotuote oli pussissa. Nyt pussijogurtti kuitenkin kuuluu joka-aamuisiin arkirutiineihin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana jogurtin valinnassa, sillä kauneinkin pussi saattaa pitää sisällään mitä kauheimman maun (katso allaolevaa vadelmajogurttipussia).




4. Jalankulkijana liikkuminen

Tallinnan liikenne on suurkaupungille tyypillisesti vilkasta, mutta onneksi autoilijat huomioivat jalankulkijat yleensä hyvin. Jotkin liikennejärjestelmät eivät kuitenkaan ole aina apostolinkyytiläisen puolella, ja varsinkin alkupäivinä sokerihiiret tuskailivat kulkiessaan kaupungin kaduilla. Ison tiet pitää usein ylittää useampien liikennevalojen turvin, kuten Suomessakin, mutta täällä liikennevalot elävät aivan omaa elämäänsä. Kun valo palaa vihreänä puoleenväliin tietä, sitä iloisena kipittää kaistojen väliselle pikku pysähdyspaikalle ja olettaa että aivan saman tien valo muuttuu vihreäksi myös loppupätkälle. Ei kuitenkaan Tallinnassa. Keskellä tietä saa jumia hyvän tovin autojen kiihdytellessä ohi ennenkuin pääsee turvallisesti tien toiselle puolelle. Tällaista on usein tienylitys, siis jos yleensäkään tien yli pääsee. Jalankulkijat eivät todellakaan pääse tien yli aivan joka risteyksessä.

Kuvanottohetkellä meillä oli runsaasti aikaa napata kuva lumisesta Tallinnasta odotellessamme liikennevalojen vaihtumista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti